Адрес: гр. София ж.к. Дружба 2 бл. 401

0878479175

Врати Класен (Classen) София-vratibg.net

ПЛЪЗГАЩИ СЕ И ПОРТАЛНИ ВРАТИ КЛАСЕН (CLASSEN)

Плъзгащите системи и двойните (портални) врати Classen са често необходимото и единственото практично решение за свързване или разделяне на две съседни помещения по начин, който е не само удобен, но и модерен! Качествените материали, които се влагат в плъзгащите системи Classen гарантират надежност за дълги години употреба.

Плъзгащите се врати могат да се поръчат във всички колекции, с изключение на Андромеда и Класик. Тези врати са по поръчка до завода в Полша. Срокът за избработка и доставка е 9/10 седмици. Избира се модел врата, която искате да е плъзгаща се или портална от Колекции врати Класен в сайта. Заявете оглед на посочените телефони в Контакти и ние ще ви изготвим подробна оферта.

Цената се определя от избрания модел и цвят/покритие крило, вид дръжка и дали ще има декоративна регулируема каса "Тунел".

Цените започват от 540 лв. Пример за калкулация на единична плъзгаща се врата: Сентчъри модел 1 бяло Примо (160 лв.)+PVC дръжка (65 лв.)+покриваща греда за едно крило 60 см, 70см, 80 см или 90 см бяло Примо (140 лв.)+плъзгащ механизъм за едно крило (175 лв.) -обща цена: 540 лв. (без каса Тунел, доставка и монтаж).

Всички врати Класен, с изключение на колекция Класик и Андромеда могат да се поръчат в плъзгащ се вариант.

Технически характеристики на плъзгащи се и портални врати Classen по поръчка:

Производител: Класен (Classen),🇵🇱 Полша

Плъзгаща система Classen

Важно! Плъзгащите се врати не могат да се подрязват!

Вратите за плъзгащи системи се изпълняват в безфалцов вариант с размерите на фалцовите врати/ широчина: 64,4'/74.4'/84.4' и т.н. и височина на крилото: 203,5 см.

Комплектът на плъзгащите се врати "върху стената" с ЕДНО крило включва:

- едно крило по избор, релса (плъзгащ механизъм за едно крило), маскиращ елемент (криеща греда за крило 60 см., 70 см., 80 см., 90 см. и 100 см.) за релсата в цвета на вратата за по-естетичен и модерен вид, ограничител и дръжка за отваряне и затваряне, която може да бъде метална или пластмасова.
Може да се поръча и регулируема каса тип "Тунел" от 75 до 320 мм. (по избор) за още по-завършен и естетичен вид на плъзгащата врата или да се монтира директно върху стената без каса Тунел.

Комплектът на плъзгащи се врати с ДВЕ крила включва:

- две еднакви по размер крила по избор, релса (плъзгащ механизъм за две крила 120-200 см.), маскиращ елемент (криеща греда за крило 120 см., 140 см., 160 см., 180 см., 200 см.) за релсата в цвета на вратата и дръжка. Може да се поръча и регулируема каса тип "Тунел" от 75 до 320 мм. (по избор) за крила 120-200 см. за още по-завършен и естетичен вид на плъзгащата врата или да се монтира директно върху стената без каса Тунел.

Какъв по размери отвор да оставите за двукрило плъзгане с декоративна регулируема каса Тунел? Плъзгащите се врати с две крила имат система, която позволява крилата да се отварят синхронно, т.е. чрез плъзгане на едното крило, двете се отварят едновременно. Тази система изисква поръчка на две крила с еднакъв размер.

Размерите на самите безфалцови крила Класен по широчина са съответно 64.4 см, 74.4 см, 84, 94.4 см, 104.4 см, дебелина 4 см, височина 203.5 см, но се работи с размера на касите и полезния отвор, който остава след монтажа им. След монтажа на регулируема каса Тунел, полезният отвор, през който ще минавате, се стеснява с 10 см.

Размери с монтаж на регулируема каса Тунел:

  • за плъзгане с 2 бр крила 60 см с каса Тунел се оставя отвор 130 см по широчина, 206 см по височина;
  • за плъзгане с 2 бр, крила 70 см с каса Тунел се оставя отвор 150 см по широчина, 206 см по височина;
  • за плъзгане с 2 бр крила 80 см с каса Тунел се оставя отвор 170 см по широчина, 206 см по височина;
  • за плъзгане с 2 бр крила 90 см с каса Тунел се оставя отвор 190 см по широчина, 206 см по височина.
  • за плъзгане с 2 бр атипични крила 100 см с каса Тунел се оставя отвор 210 см по широчина, 206 см по височина

За директен монтаж върху стена без декоративна каса Тунел се оставят размери по широчина 60,70,80,90, 100 см/височина 203 см Отстоянието между стената и крилото зависи от това, колко права е стената и е около 15 мм

Относно височините:

ВАЖНО! При плъзгащите се врати крилата не могат да се подрязват/коригират по височина, тъй като отдолу на самото крило за плъзгане има канал за водач. Водачът се монтира на пода и влиза в канала на плъзгането при монтажа му. Той служи за вертикално стабилизиране на вратата. Съответно височината на отвора за плъзгане с декоративна регулируема каса Тунел трябва да бъде 206 см от готов под.

Плъзгащите се врати могат да се поръчат във всички колекции, с изключение на Андромеда, Класик и Салвано!

Цени на регулируема тунелна каса - КАСА ТУНЕЛ за крила 60'-90' (по ценова листа на обикновената регулируема каса) за зид от 75 до 320 мм.: +20%

Цени на регулируема тунелна каса за крила 100'-200' (по ценова листа на обикновената регулируема каса) за зид от 75 до 320 мм.: +50%

Регулируемата каса Тунел се използва с декоративна цел. Тя е без окомплектовката на обикновената регулируема каса, на която може да се монтира крило. Касата Тунел е без посоки и се използва като основа на плъзгащите врати или се поставя върху стара каса само с декоративна цел.

Специалната плъзгащата система Аеро по поръчка се състои от:

- Класен Хард конструкция на крилото за система Аеро (само плътно) в Иридиум и СИ ПИ ЕЛ и само плътно с покритие бял лак
- Система АЕРО плъзгащ механизъм + плавно затваряне за крило 70, 80 и 90 см.
- 2 м. алуминиева релса, частично интегрирана с крилото и специална иноксова дръжка.
Тази система се монтира директно върху стената без каса Тунел. Размери на крилата: 744 мм, 844 мм., 944 мм./2135 мм. Строителният отвор трябва да е с размери 700 мм, 800 мм, 900 мм/2000 мм.
Предлага се с плъзгащ механизъм Аеро с плавно затваряне. След монтажа на тази система, отстъпа между стената и крилото е 12 мм.

Лофт тенденции- плъзгаща система Моди по поръчка:

Системата Моди е перфектно решение за тавански интериор. Предназначена е за монтаж директно върху стената без декоративна каса. Черната стоманена релса и другите елементи на комплекта придават на помещенията уникален индустриален характер. Комплектът включва:
- Система за плъзгане МОДИ плъзгащ механизъм черен с дължина 195 см, на която могат да бъдат монтирани безфалцови крила с размер 744 мм, 844 мм., 944 мм./2035 мм. Могат да се поръчват всички врати Класен, с изключение на колекции Класик, Андромеда и Салвано. Предлага се само в еднокрил вариант;
- Метална черна дръжка, монтирана в крилото;
- Допълнително може да се поръча система за плъзгане МОДИ със самозатварящ механизъм;
Необходима височина на отвора максимум 2015 мм, а ширината на отвора трябва да е 100 мм по-малка от ширината на крилото. След монтажа на система Моди, отстоянието между вратата и стената е 9 мм.

Двойни (портални) врати по поръчка

Пример за това какъв трябва да бъде строителния отвор за двойна врата (портал) с декоративна каса Тунел. За широчина на отвора 140 см(възможни комбинации: за крила 60 см+70 см, 90 см+40 см, 80 см+50 см). Сборът прави 130 см. Добавяме 10 см и отворът трябва да е 140 см. Поръчва се регулируема каса Тунел 130 см. След монтажа на касата отворът се стеснява с 10 см.

Подходящи строителни отвори за двойна врата по широчина са 130 см, 140 см, 150 см, 160 см, 170 см, 180 см, 190 см, 200 см и 210 см. Височината на отвора трябва да е 206 см от готов под. Едното крило е активно, другото е пасивно. Предлагат се и 40 см и 50 см пасивни крила само гладки плътни и само с каса Стандарт и регулируема. Пасивното крило също може да се отваря, когато е необходимо. Всички крила Класен са подходящи за портална врата. След снемането на точни размери за плъзгащи системи/портални врати се изготвя оферта.

Галерия от монтирани плъзгащи се и портални (двойни) врати:

Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 норвежки ясен Монтирано нестандартно плъзгане на стена под ъгъл с наша преработка на касата Монтирано нестандартно плъзгане Сенчъри 1 на стена под ъгъл Монтирана плъзгаща система Аеро с плавно затваряне дъб Хамилтън CPL Монтирана плъзгаща система Аеро с плавно затваряне дъб Хамилтън CPL Монтирана плъзгаща система Аеро с плавно затваряне дъб Хамилтън CPL Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 акация и врата Антиопе 3 Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 акация Монтирана плъзгаща врата Линеа 2.12 бял лак Монтирана плъзгаща врата Линеа 2.12 бял лак Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 орех Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 орех Монтирана плъзгаща врата Сентчъри 1 орех Монтирана портална врата Дискавъри Classen орех CPL Монтирана двойна врата Дискавъри 1 орех CPL Монтирана двойна врата Дискавъри 1 орех CPL Монтирана портална врата Малага Монтирана портална врата Малага Монтирана портална врата Малага Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана портална врата Дискавъри 2 в цвят норвежки ясен Монтирана двойна врата портал Линеа 1.2 бял лак мат Монтирана двойна врата портал Линеа 1.2 бял лак мат

При поръчка на плъзгаща система, посочвате дали да е с PVC или метална дръжка. Производителят Classen избира цвета на дръжката и я монтира върху вратата. Ако желате изрично да посочите кой цвят дръжка желаете или да е без отвор за дръжка, се доплаща допълнително.

Дръжки за плъзгащи се врати Classen: