Врати и ламиниран паркет София-vratibg.net

КАСИ ОТ КЛАСЕН

Вратите Classen се предлагат с няколко вида каси: стандартна, регулируема, аркус, ню аркус, безфалцова и камуфлажна (обличаща) каса СМОК за панелни жилища без къртене.

Реалните размери на крилата по широчина, мерено откъм външния фалц са: 64.4 см., 74.4 см., 84,4 см. 94.4 см. и 104.4 см., а откъм вътрешния фалц са: 61.8 см./71.8 см./81.8 см./91.8 см./101.8 см., но се работи с размера на касите и затова се водят от производителя като крила 60 см., 70 см., 80 см. и т.н. При строителен отвор със широчина 70 см;80 см;90 см, светлият отвор, така нареченият полезен отвор, който остава след монтирането на касите (регулируема и Стандарт) става съответно 60 см., 70 см., 80 см. При камуфлажната каса, която се монтира върху старата метална каса в панелното жилище, стеснението на отвора след монтирането й е 5 см общо. Височината е по полските стандарти и е 203.5 см. и почти винаги се налага подрязване. Не могат да се подрязват само врати Андромеда, тъй като са със стъкло до долу и врати Греко имат ограничение в подрязването. Касите могат да се подрязват.

Камуфлажна каса СМОК

Камуфлажна каса СМОК

Камуфлажната (обличаща) каса CMOK е най-доброто решение за панелните жилища, защото се поставя върху металната каса. Позволява лесна смяна на интериорните врати с нови в панелните жилища без демонтаж на старите метални каси. Тя просто "облича" старата каса и така отпада нуждата от къртене. Стеснява отвора само с 5 см. общо! Касата е с плаващ перваз, покриващ неравности и денивелация.

Каса Стандарт (щок)

Каса Стандарт (щок)

Стандартната каса е така наречената щок каса, която е най- малката права каса и която не се нуждае от первази, но не покрива изцяло зида и затова се налага подмазване. Могат да се поставят допълнително первази, ако мястото позволява това.

Регулируема каса

Регулируема каса

Регулируемата каса се характеризира с това, че външният габаритен размер на ширините на касите е: 65 см.,75 см., 85 см. и т.н. Съответно строителният отвор не трябва да е по- голям от 69 см., 79 см., 89 см. и т.н. Регулируемата каса се предлага в различни размери, с двустранно первази, плаващи от едната страна, покривайки целия отвор и затова не се налага подмазване.

Каса Ню аркус

Каса Ню аркус

Касата Ню Аркус е най- масивната от всички каси и е с красиви, заоблени первази. При нея, регулируемо е разширението между перваза и касата. Покрива отвора изцяло и не се налага подмазване. Покрива отвора изцяло и не се налага подмазване. Строителният отвор трябва да е 72 см., 82 см. и 92 см., дебелина на зида до 19.5 см. максимум, когато е без разширение. С разширение дебелината на зида е 29.5 см.- максимум.

Каса Аркус

Каса Аркус

Касата Аркус е същата като стандартната, но има фабрично залепени первази от външната страна на отварянето. А от вътрешната страна отново се налага подмазване.

Безфалцова каса

Безфалцова каса

Безфалцовата каса е със същите параметри като регулируемата, но е за безфалцови крила. За двойни портални врати цени на крилата по ценова листа, цена на каса по ценова листа +50% Атипични размери (за врати или каси): +20% Размер врата или каса 110'(само за усилени врати или конструкция Classen Hard ): +30% Размер врата или каса 120'(само за конструкция Classen Hard ): +35%

backtotop